Marketing

PLOČE – Državljanin BiH koji je rano jutros nastradao na putu u Hrvatskoj je sa područja Gračanice.

Radio je u Sloveniji, a sa suprugom i bebom je krenuo na more. Supruga je povrijeđena dok je beba na svu sreću bez teških povreda, navodi N1.

Kako prenose feralni mediji, poginuo je Kemal Okanović (28) iz Miričine kod Gračanice.

Od Kemala se na društvenim mrežama opraštaju njegovi brojni prijatelji.

“Dragi naš Kemo dušo draga prerano si napustio svoju porodicu. Allah te je volio sebi nego tvojoj majci, da ti Allah dragi otvori svoja dženetska vrata. El fatiha moja dušo draga”, jedna je od objava upućenih nastradalom.

Na svojoj zvaničnoj Facebook stranici od Okanovića se oprosti i Fudbalski klub Lokomotiva Miričina.

“Jutros nas je sve zadesila veoma tužna vijest. Kemal Okanović, momak iz “Vepine raje”, vatreni navijač našeg kluba u mlađim danima jutros rano, nažalost, preselio je na Ahiret. Kemo naš dobri, neka ti dragi Allah podari lijepi Džennet, a porodici sabur”, objavljeno je na njihovoj Facebook stranici.

Državljanin BiH (28) poginuo je rano jutros dok je odmarao na proširenju pored puta u Hrvatskoj. Riječ je o lokaciji koju brojni stanovnici donjeg dijela neretvanske doline i Makarskog primorja nazivaju “okuka smrti”.

Nesreća se dogodila jutros u 5.45 časova u mjestu Baćina, na području Ploča.

Iz Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske saopšteno je da se državljanin BiH u trenutku saobraćajne nesreće nalazio pored vozila koje je prethodno zaustavio na makadamskom proširenju uz državni put D-8.

Do tragedije je došlo kada je 59-godišnji Kosovar, krećući se iz smjera Splita u smjeru Dubrovnika, uslijed neprilagođene brzine, izgubio kontrolu nad vozilom njemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao i izlaskom iz desnog zavoja prešao na suprotnu kolovoznu traku, a potom i na makadamsko proširenje uz put.

Potom je udario je u 28-godišnjeg državljanina BiH koji je stajao pored svog vozila.

Nakon što ga je udario, vozilo njemačkih registarskih oznaka sletjelo je u provaliju na dubinu od oko dva metra, prenosi Index.

Od posljedica udara, 28-godišnjak je stradao na licu mjesta.

Vozač koji je skrivio ovu saobraćajnu nesreću zadobio je teške tjelesne povrede i on je prevezen u splitsku bolnicu gdje je zadržan na daljem liječenju, dok su putnici iz njegovog vozila: 52-godišnjakinja, 23-godišnjak i 21-godišnjakinja, sa Kosova, prošli bez povreda.

Za vrijeme trajanja uviđaja kojim su rukovodili policijski službenici saobraćaj na ovom dijelu Jadranske magistrale odvijao se naizmjenično jednim prometnim trakom, uz regulaciju policijskih službenika.