Almir pucao u brata, pa u snahu, potom bacio bombu i zapalio kuću

Marketing

U sarajevskom naselju Širokača pronađena su tri beživotna tijela nakon što je izbio požar u ulici Žagrići.

Prije velikog požara, u porodičnoj kući naprije se, prema nezvaničnim informacijama “Avaza” navodno dogodila prvo pucnjava, a zatim je i bačena bomba. Svemu je prethodilo svađa koja je trajala mjesecima unazad, a sve je kulminiralo kada je stariji brat došao u kuću i ubio mlađeg i njegovu suprugu.

Kako nam je nezvanično rečeno, Almir Česir došao je u četvrtak uvečer s pištoljem i prvu ispucao nekoliko metaka, kako bi isprepadao brata Muamera Česira. Kasnije ga je ranio u nogu, otkrio je nam je jedan od Česirovih komšija.

– Onda je Almir bacio bombu i sve se zapalilo. Komšinica je zatim odmah zvala policiju zbog pucnjave – kazao je nam je jedan od komšija.

Podsjećamo, ranije je portparol Tužilaštva KS Azra Bavčić kazala da su pronađena tri tijela.

– Tri N. N. tijela su pronađena. Budući da i dalje traje uviđaj, utvrđuju se sve okolnosti smrti – kazala je za portal “Avaza”.

Podsjećamo, u ulici Žagrići je sinoć izbio požar, a mještani su prije toga pozvali policiju jer su naveli da su čuli eksplozije.

Vatrogasne ekipe su odmah upućene na lice mjesta, a došla je i policija s dugim cijevima. Prisustvala je i dežurna tužiteljica Tužilaštva KS.

Zbog ovog događaja je cijelo naselje ostalo bez napajanja električnom energijom, a slična situacija je i jutros s obzirom na to da se na saniranju kvara ne može pristupiti prije okončanja uviđaja.