Naslovnica Sport Barbarez: Nisam zadovoljan jer smo izgubili, ali sam presretan što smo dobili...

Barbarez: Nisam zadovoljan jer smo izgubili, ali sam presretan što smo dobili dosta toga

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez prokomentarisao je poraz u prijateljskoj utakmici protiv Italije rezultatom 1:0 na stadionu “Carlo Castellani” u Empoliju.
BiH je doživjela poraz od Italije s minimalnih 1:0, a gol odluke postigao je Davide Frattesi u finišu prvog poluvremena.

Zmajevi su pružili dobar otpor aktuelnom prvaku Evrope, ali selektor Sergej Barbarez sigurno ne može biti zadovoljan svim stvarima koje je vidio.

“Još sam pod emocijama. Sretan sam što sam večeras bio dio ove ekipe. Igrali smo protiv dvije reprezentacije iz samog evropskog vrha i osim perioda od 30 minuta protiv Engleske i nekih intervala od 5-10 minuta protiv Italije, bili smo ravnopravni. Ovih osam utakmica koje imamo u ovoj godini su veliko bogatstvo za mladu ekipu i bez 14-15 igrača, i bez obzira na nezgodan junski termin koji stalno pominjemo, meni je drago da smo igrali ove mečeve i da smo provjerili dosta igrača. Ne mogu reći da sam zadovoljan jer smo izgubili, ali sam presretan jer smo dobili dosta toga”, rekao je Barbarez.

Selektor je sumirao i kompletan period od prvog okupljanja, pa do utakmice sa Italijom.

“Neće mi biti dosadno da ponavljam da trebamo biti realni, da trebamo znati gdje stojimo i koliko utakmica smo izgubili u prošloj i ovoj godini. Ovo je neki novi put, imamo neke nove ideje, ubijeđen sam da ovi momci to mogu. Vidjeli smo šta se sve desilo u ovih deset dana, kakav je razvoj kod svakog pojedinačno i kakva su shvatanja reprezentacije nastala. Rodio se taj neki duh, vidjeli smo poslije utakmice njihovo zajedništvo, to je to što nas čini sretnim. Prvi plan je uspio, a to je da ih spojimo, da ih potaknemo da sa više volje i želje igraju za našu zemlju”, poručio je Barbarez.