Naslovnica Globus Bh. građanin koji je izazvao tragediju u Hrvatskoj je penzioner, radio na...

Bh. građanin koji je izazvao tragediju u Hrvatskoj je penzioner, radio na crno?

09.08.2023., Stara Susica - Na autocesti A6 doslo je do teske prometne nesrece u kojoj su poginule dvije osobe. Policija je izvijestila kako je u prometnoj nesreci sudjelovalo teretno vozilo te kako je promet na autocesti A6 dionicom Ravna Gora – Vrbovsko u prekidu. Hrvatske autoceste izvijestile su da su poginuli njihovi djelatnici. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Vozač teretnjaka, državljanin BiH, koji je u srijedu u jutarnjim satima na autocesti Rijeka – Zagreb između tunela Podvugleš i Čardak skrivio prometnu nesreću u kojoj su smrtno stradala dva djelatnika HAC-a nije 1959. godište, kako je u svojem priopćenju naveo DORH, već 1955., dakle, ima 68 godina i penzioner je.

Saznaju to neslužbeno novinari Jutarnjeg lista iz izvora bliskih istrazi, a također, prema našim saznanjima, provjerava se je li vozač uopće imao ugovor o radu, s obzirom na to da postoje jake indicije kako je za sisačku tvrtku JASD vozio “na crno”.

U Policijskoj upravi primorsko-goranskoj tu informaciju im željeli ni potvrditi niti demantirati, ističući da je istraživanje još uvijek u tijeku i kako će, nakon njegova dovršetka, javnost biti izviještena o svim saznanjima. Vozaču je, zbog šoka, nakon nesreće pružena pomoć u KBC-u Rijeka, gdje ga je prevezlo vozilo Hitne pomoći.

Vlasnik sisačke tvrtke JASD Marijan Jajčinović na pitanje o tome je li vozač radio na crno, spustio je slušalicu.