Naslovnica Magazin Bivša žena Dade Polumente i učiteljica vjeronauke: ‘Neka mu neko kaže da...

Bivša žena Dade Polumente i učiteljica vjeronauke: ‘Neka mu neko kaže da se od mene razveo i da…’

Pjevač Dado Polumenta bio je u braku sa učiteljicom vjeronauke Selmom Mekić iz Novog Pazara. Međutim, nakon samo pet mjeseci braka odlučili su da se razvedu.

 

Ovu lijepu Pazarku sugrađani nazivaju još i “feministkinjom sa hidžabom”, jer je posvećena borbi za ženska prava, a pored srpskog, govori i engleski i turski jezik. Jedno vrijeme živjela je u Turskoj i Dubaiju, ali danas živi, radi i stvara u Srbiji.

 

Poslije razvoda Selma nije pominjala Dadu sve do prošle godine, kada je na Facebooku napisala da joj više ne spominje ime.

 

– Neka Dada Polumentu neko obavijesti da se od Selme Mekić razveo prije skoro deset godina i da mu je zabranjeno da moje ime i prezime spominje javno, bilo to u pozitivnom ili negativnom kontekstu. Neka se pozabavi svojom ženom i djecom i neka nedostatak medijske pažnje traži na drugom mjestu. Nikad u životu nisam spomenula njegovo ime javno. Ovo će biti prvi put da spomenem, a nadam se i posljednji, ukoliko se nauči pameti i prestane on mene da spominje. Za svaki intervju koji sam dala, prvi uslov je bio da se njegovo ime ne spominje – napisala je ona.

 

On i ja svakako znamo šta je prava istina i šta je bilo među nama, ali ja nemam potrebu da o tome pričam javno ili se pravdam bilo kome. Kad se ženio, znao je koga i kakvu ženu ženi. Nikad u svom životu nisam pravila senzacije na osnovu svog privatnog i emotivnog života. Tako da, možda sam sad zaljubljena, ali to sigurno neće biti senzacija na osnovu koje ću ja da profitiram, skrećem pažnju na sebe i gradim nešto. Jedino što me je zanimalo je uvijek bila vjera, kultura, umjetnost i istina. Čuvaj se bijesa strpljiva čovjeka Polumenta i pazi ubuduće – napisala je vjeroučiteljica na Facebooku.

 

Podsjetimo, Selma je na ludi kamen sa Dadom Polumentom stala u decembru 2012, ali poslije samo pet mjeseci par je stavio tačku na ovu zajednicu sklopljenu po islamskim običajima. Mediji su pisali da je ovoj 33-godišnjakinji smetalo to što je pjevač pretjerano uživao u noćnim izlascima, a to se kosilo s njenim načinom života.