Marketing

Vijeće Kantonalnog suda Tuzla nepravosnažno je osudila Adnana Šabića bivšeg direktora RMU Đurđevik i izreklo mu kaznu zatvora u trajanju od šest godina, navedeno je u saopštenju Kantonalnog tužilaštva TK.

Kako se dodaje u saopštenju, izrečene su i kazne zatvora od po tri godine zatvora za Esada Hodžića, bivšeg šefa službe za komercijalne poslove Rudnika i Nermina Alića, bivšeg rukovodioca sektora trgovine na veliko u firmi Junuzović kopex Lukavac.

U saopštenju se dodaje da je izrečena i novčana kazna u iznosu od 100.000 KM firmi Junuzović kopex Lukavac.

Podsjetimo, optužnicom Kantonalnog tužilaštva TK se Adnan Šabić, Esad Hodžić, Nermin Alić i pravno lice Junuzović kopex terete za zloupotrebu položaja i ovlašćenja, a u vezi sa zloupotrebama prilikom nabavke i prodaje od firme Junuzović kopex veće količine dizel goriva Rudniku tokom 2006. godine.

“Prvostepenom presudom se od pravnog lica Junuzović kopex Lukavac oduzima imovinska korist pribavljena krivičnim djelom u iznosu od oko 740.000 KM, po pravosnažnosti presude”, navedeno je u saopštenu.

Takođe, kako se dodaje, Šabiću je izrečena sigurnosna mjera zabrane obavljanja poziva ili dužnosti odgovorne osobe na bilo kojoj poziciji u javnim preduzećima u BiH u periodu od tri godine.