Naslovnica Sport Bordo tim dobija novog trenera: Legenda i ljubimac navijača vraća se na...

Bordo tim dobija novog trenera: Legenda i ljubimac navijača vraća se na Koševo?

Fudbaleri Sarajeva veoma brzo započinju sa pripremama za narednu sezonu, ali i Evropske izazove, a na novi put povest će ih novi trener.

Simon Rožman u narednim danima trebao bi zvanično napustiti klupu Sarajeva, a na njegovo mjesto sjest će legendarni Husref Musemić, prenosi Sport 1.

To je sasvim izvjesna opcija, s obzirom na to da su pregovori između Bordo kluba i Musemića ušli u završnu fazu.

To znači da će Musemić na klupi Sarajeva naslijediti Simona Rožmana, slovenskog stručnjaka, koji je na Koševo stigao, zajedno sa Senijadom Ibričićem, koji je nedavno smijenjen sa pozicije sportskog direktora.

Musemić se i prošlog ljeta povezivao sa preuzimanjem ekipe sa Koševa, ali je tada izbor pao na Rožmana. U međuvremenu, iskusni stručnjak je napustio Igman i sada je blizu povratka na klupu Bordo tima.

Inače, Musemić je trener koji je posljednji put donio duplu krunu Sarajevu, a to se desilo 2019. godine, kada je Bordo tim osvojio i Premijer ligu BiH, ali i Kup.

Također, vrijedi spomenuti kako je iskusnom stručnjaku posljednji trenerski mandat na Koševu trajao od augusta 2017. godine do decembra 2019. godine.