Naslovnica Top vijesti Bosanac nasmrt pretukao bivšu suprugu, policija ga još traži

Bosanac nasmrt pretukao bivšu suprugu, policija ga još traži

Forenzičari i kriminalistički tehničari su na mjestu zločina, a prema medijskim izvještajima nesretna žena usmrćena najvjerovatnije željeznom šipkom koja je nađena u automobila

Austrijska policija istražuje stravični zločin nakon što je jučer u poslijepodnevnim satima prolaznik u pokrajini Salzburg pronašao tijelo žene. Radi se 44-godišnjoj Bosanki koja živi u Austriji, a zbog sumnje da je počinio ubistvo policija traga za njenim 47-godišnjim bivšim suprugom, koji je također državljanin BiH, piše austrijski portal Salzburg24.at.
Nestanak žene prijavljen je u srijedu, pošto su članovi njene porodice pozvali policiju te im kazali da se sastala sa bivšim suprugom s kojim se razvela prije dvije godine.
U petak popodne brat ubijene žene je objavio poziv na Facebooku. U njemu je zatražio pomoć u pronalasku nestale sestre. U svom je postu opisao i bivšeg supruga svoje sestre kao nasilan, ljubomoran, posesivan i “spreman da je ubije”, piše sn.at.
Odmah poslije toga pokrenuta je potraga, i to na dva mjesta u Untersbergu kod Gredinga i Lungauer Ridingtalu. Ta dva mjesta udaljena su oko 100 kilometara jedno od drugog, ali su mobiteli nekadašnjih supružnika prije nestanka bili locirani u tim krajevima.

U Ridingtalu policija je otkrila BMW X3 Bosanca, napušten na jednom imanju ispred šume.

Forenzičari i kriminalistički tehničari su na mjestu zločina. Nesretna žena usmrćena je najvjerovatnije željeznom šipkom koja je prema medijskim izvještajima nađena u automobila. No, policija još uvijek nije zvanično potvrdila ove detalje.
U vozilu su pronađeni tragovi krvi. Zbog toga je automobil dovezen u Salzburg, gdje će biti podvrgnut forenzičkoj istrazi kako bi se osigurali svi tragovi.

Ženin mobitel bio je isključen, a pretpostavlja se da ga je ugasio ubica.

Prema izjavama članova porodice nesretne žene, a koje su objavili austrijski mediji, motiv za ubistvao bi mogao biti problem oko prodaje zajedničkog stana. Prodaja tog stana bila je razlog njihovog sastanak u prošli ponedjeljak, nakon čega im se izgubio svaki trag.