Marketing

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izazvao je novi skandal javno uputivši psovke i uvrede na račun dužnosnika jedne od opozicionih stranaka.

Najnoviji ispad nominalnog šefa države BiH zabilježile su televizijske kamere na skupu lokalnog ogranka njegovog Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u Kozarskoj Bosanskoj Dubici u utorak navečer.

Dodik je u Kozarsku Dubicu došao intervenirati nakon što je došlo do prevrata u lokalnoj skupštini i do odluke načelnika općine da istupi iz SNSD-a i pridruži se novoj većini predvođenoj Partijom demokratskog progresa (PDP) i Srpskom demokratskom strankom (SDS).

Aplauzi za psovke
Dodik je za govornicom pred stranačkim članstvom jednog od čelnika PDP-a i zastupnika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Pericu Bundala “počastio” brutalnim psovkama.

“Neku večer gledao sam Bundala u televizijskoj emisiji. Kaže sada je Kozarska Dubica prestala biti bankomat SNSD-a, e je*o mater svoju”, kazao je Dodik.

Za njegove stranačke članove u tim riječima nije bilo ništa problematično te su ga k tome, za to što je izgovorio, nagradili burnim pljeskom i smijehom.

“Toliko ružno, toliko užasno, toliko sramono da je teško naći riječi da se to opiše. Dodik je kao profesionalni psovač objedinio prostakluk i primitivizam u sebe samog i pokazao u suštini ko je on. Strahovite prijetnje, pritisci na odbornike, na načelnika Opštine Kozarska Dubica koji je pozvan na informativni razgovor. To su strašne metode koje ne dolikuju ni Sjevernoj Koreji. Klasična diktatura. Pritisak, zavrtanje ruku, udaranje po svijesti ljudi koji hoće slobodno da promijene vlast i skupštinsku većinu u jednoj slobodarskoj Kozarsakoj Dubici koja je samo jedna u nizu opština koja se otima iz ralja i zagrljaja vladajućeg SNSD-a i Milorad Dodika”, kazao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Poruka Bundala
Danas se oglasio i sam Perica Bundalo.

“Neshvatljivo je i za mene šokantno da najuticajnija politička ličnost, srpski član Predsjedništva BiH i predsjednik najveće političke partije u Republici Srpskoj, Milorad Dodik, na stranačkom sastanku u Kozarskoj Dubici, psuje majku poslaniku u Narodnoj skupštini Republike Srpske. On je pri tome jasno kazao da se vulgarna psovka, uz pominjanje majke, odnosi na mene, izgovorivši moje ime i prezime. Razlog je moj politički stav o problemima u Kozarskoj Dubici, gdje inače živim, izazvanim podjelama u Dodikovoj partiji, odnosno SNSD-u“, rekao je Perica Bundalo, reagujući da istup Milorada Dodika na stranačkom skupu u Kozarskoj Dubici.

Bundalo kaže da Dodikov istup “smatra uvredljivim, a u političkom smislu nečuvenim u našoj demokratskoj praksi, gde drugo i drugačije mišljenje, iskazano skladu sa moralnim normama, nailazi na brutalnu reakciju”.

“Ne želim koristiti političku scenu niti medijski prostor za poruke Dodiku niti planiram ovim putem da odgovaram. Kada Milorada Dodika sretnem, prvom prilikom ću mu u lice, lično, bez kamera i govornice, reći šta o tome mislim!”, ističe Bundalo.