Naslovnica Tehnologija Call of Duty: Black Ops 6 vraća gamere u devedesete

Call of Duty: Black Ops 6 vraća gamere u devedesete

Zvanično je potvrđeno da igra Call of Duty: Black Ops 6 stiže 25. oktobra, a poznato je i da će imati radnju smještenu u devedesete, odnosno u period koji je uslijedio nakon Hladnog rata iz osamdesetih. Raven Software se pobrinuo za kampanju te je obećao misije po cijelom svijetu zajedno sa ‘stealth’ misijama pomiješanim s blockbuster akcijom.

Lokacije priče uključuju Bliski istok, južnu Evropu, Rusiju i SAD. Za one koji su dobro upoznati s “materijom”, Frank Woods i Russel Adler se vraćaju u “Šestici”, a priča će je povezana s flashbackovima iz osamdesetih i igre Black Ops 2. Kampanja će s egranati iz “proširenog centra” u sigurnoj kući u kojoj će gameri moći učiti o saveznicima, istraživati i rješavati zagonetke, prikupljati znanje i nadogradnje, kao i birati misije.

Multiplayer je glavna stvar za većinu gamere, a to je obično područje u kojem Treyarch briljira. U multiplayer modu će se naći 16 mapa, 12 za bitke 6 na 6, kao i četiri Strike nivoa koja podržavaju 2 na 2 i 6 na 6 mečeve. Black Ops 6 označava povratak klasičnog Presige gameplayja za najnaprednije igrače. Zomviji su također tu s dvije potpuno nove mape, Liberty Falls i Terminus. Activision je obećao još mapa i modova nakon što igra stigne na tržište.

Igra će biti dostupna za PC, PlayStation 4 i 5, Xbox One i Series X i S. Među njima ipak nije ručna konzola Nintendo Switch.