Naslovnica Top vijesti ČAMDŽIĆ POZIVA NA GLASANJE ZA VUKOJU: KLUB SDP-A JE ČVRST I ZAVRŠIT...

ČAMDŽIĆ POZIVA NA GLASANJE ZA VUKOJU: KLUB SDP-A JE ČVRST I ZAVRŠIT ĆE DRUGAČIJE NEGO ŠTO BEĆIROVIĆ PLEDIRA

Zastupnik Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Mirsad Čamdžić komentarisao je pismo predsjedavajućeg Predsjedništva Denisa Bećirovića u kojem je pozvao zastupnike da ne podrže imenovanje Marina Vukoje u Ustvni sud BiH.

Čamdžić je u emisiji Plenum FTV-a kazao da pismo vidi kao dio unutrašnjeg sukoba u SDP-u.

“Cijenim Bećirovića i poštujem, ne znam samo zašto se 18 ili 19 sati prije same sjednice odlučio izaći s ovim i gasiti požar benzinom. Mislim da to nije usmjereno na sutrašnju sjednicu, ne bih sad da komentiram kao koalicioni partner, ali sasvim je izvjesno i običnom laiku koji površno prati, da se radi o obračunu unutar SDP-a”, kazao je.

Ističe da Bećirović nije naveo argumente koji ga mogu ubijediti u suprotno te podsjetio da ovaj proces traje dvije godine.

“Denis je vec dugo na čelu i prati sve procese i bilo je raznih stvari i koraka i on se nije oglašavao o tome. Ovu stvar sad SDP treba riješiti unutra. Bećirović je i potpredsjednik stranke i on sad svoj autoritet zalaže i vidjet ćemo sutra ishod. Mislim da on ovdje poziva ljude iz SDP-a. Bit će problem ako Klub SDP-a posluša Denisa. Mada, moja predviđanja govore da je Klub SDP-a čvrst i da će se završiti drugačije nego što Bećirović pledira”, istakao je.

Podsjetimo da se zbog izbora Marina Vukoje oglasio i Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović.

On je pozvao Parlament Federacije BiH da ne podrži izbor Marina Vukoje za sudiju Ustavnog suda BiH.