ČESI GRANATU RUČNOG MINOBACAČA VOZILI SA SOBOM U AUTOMOBILU: DIJETE NASTRADALO

Marketing

Jučer oko 18 sati, na području Obrovca, došlo je do tragične eksplozije koja je rezultirala smrću djeteta i teškim povredama dviju žena, čeških državljanki.

Prema informacijama policije, navodno se radi o granati ručnog minobacača koju su Česi ponijeli sa sobom. Navodno se radi o kolekcionarima takvih čahura i ostataka minsko-eksplozivnih sredstava.

Prema neslužbenim izvorima, radi se o granati ručnog minobacača koju su Česi, kolekcionari vojnih artefakata, nosili sa sobom. Automobil porodice je imao kvar pa su se zaustavili na odmorištu, gdje je devetogodišnji dječak navodno igrao s granatom izvan vozila, udarajući je o tvrdu površinu, što je dovelo do eksplozije. Takve naprave nemaju osigurač i aktiviraju se udarcem.

“Sve se čulo u trenu, eksplozija je bila jaka. Prišao sam i vidio povrijeđene žene, a dječak je ležao nepomično”, svjedoči jedan od očevidaca za Novu TV.

Dvije žene, od kojih je jedna stara 48 godina i ima teške povrede oka, a druga, 33-godišnjakinja, pretrpjela je teške povrede trbuha, prevezeni su u Opću bolnicu Zadar.