Naslovnica Top vijesti Čović: Nismo se dogovorili. Žao mi je

Čović: Nismo se dogovorili. Žao mi je

MOSTAR, 27. februara (FENA) - U Domu HDZ-a BiH u Mostaru u toku je sastanak predstavnika političkih stranaka koalicije na državnom nivou (SDP BiH, Narod i pravda, Naša stranka, HDZ BiH i SNSD-a) na kojem se očekuje finaliziranje dogovora o pitanjima potrebnim za otvaranje pregovora s EU.(Foto FENA/Branka Soldo)

Dragan Čović, lider HDZ-a, kazao je da tri ključna zakona nisu dogovora.

On se kao domaćin sastanka u Mostaru prvi obratio.

“Pokušali smo raspraviti zaključke prošlog sastanka i ono što su radne grupe pokušale usaglasiti – sukob inteesa, izborni, sudovim i sucima u Ustavnom sudu BiH.

Imali smo i otvorena tehnička pitanja koja trebaju proći kroz Vijeće ministara, i neraspoređene sredstva UIO, budžet koji još nije došao na red.

Ova tri zakona – izborno, sudovima i sukobu interesa, u osnovi nismo dogovorili ali smo došli do razine 70 ili 90 posto.

Zaključak je da se nastavi sa radom i ako se povjerenstva usaglase onako kako smo danas komentirali onda mogu ići u proceduru”, rekao je Čović.

“Žao mi je što nismo uspjeli napraviti iskorak, povjerenstva su napravila posao, ali evidentno da mi to zadnjih mjeseci nismo uspjeli”, naveo je on.

Čović je dalje kazao da je ostavljen prostor da se razgovara i da se pokuša u narednih sedam do deset dana napraviti neki dogovor.