Naslovnica Top vijesti Čović: U BiH će biti neradni dan zbog održavanja hrvatskih izbora, to...

Čović: U BiH će biti neradni dan zbog održavanja hrvatskih izbora, to je nama svetkovina

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čovć održao je danas govor na dvadesetom Općem saboru HDZ-a, najavivši da će srijeda, 17. april, biti neradni dan i u Bosni i Hercegovini usklađeno s održavanjem hrvatskih izbora.
“Vrše napore kako bi se stvorio ambijent radnim danima 16. i 17., pokušavajući spriječiti dijasporu da podrži naše predstavnike. No, jasno je, bosanskohercegovački Hrvati nisu dijaspora, već ravnopravan konstitutivni narod u našoj zemlji”, istaknuo je Čović.

Najavio je da će zbog hrvatskih izbora u Bosni i Hercegovini biti neradni dani.

“Poruka svima koji su sumnjali da će biti moguće organizirati izborne aktivnosti 16. i 17. u našoj zemlji jer su one obično organizirane kroz školske institucije – to je bila jedina mogućnost. Sada mogu reći, bit će to neradni dani i za nas i za vas. Samo što će za nas biti svetkovina”, rekao je Čović, dobivajući ovacije od članova HDZ-a.

“Za nas će to biti stvarno dvodnevno slavlje. Za one koji nisu upoznati, planirali smo 16. aprila otvoriti sajam u Mostaru, gdje je Hrvatska zemlja partner. To je jubilarni 25. sajam. Premijer je planirao doći 15. uveče sa ostalim premijerima iz okruženja, a sajam ćemo otvoriti 16. Siguran sam da ovi datumi nikako neće poremetiti naše planove i da ćemo se okupiti kako bismo u ime svih Hrvata koji žive u BiH poslali poruku – nema mjesta zabuni i dodvoravanju Hrvatima Bosne i Hercegovine”, nastavio je šef HDZ-a BiH.

“Svima koji su vjerovali da ćemo se nekako podijeliti za ove izbore, poruka je jasna, i to sam izrazio u nekoliko riječi. Organizirat ćemo se onako kako smo se organizirali zadnjih 30 godina, od Domovinskog rata do danas. Zahvaljujem se dragom prijatelju, dragom Andreju”, zaključio je Dragan Čović.

Napomenimo da je dan održavanja izbora u Hrvatskoj srijeda, što je svakako radni dan, a 17. aprila se također ne obilježava nikakav praznik u BiH zbog kojeg bi eventualno bio neradni dan. Zanimljivo će biti pratiti kako lider HDZ-a planira provesti svoj naum u djelo i da li će poštovati institucije BiH pri donošenju ove odluke.