Naslovnica Top vijesti Crna Gora će glasati za rezoluciju o Srebrenici

Crna Gora će glasati za rezoluciju o Srebrenici

Crna Gora će u Generalnoj skupštini UN glasati za rezoluciju o Srebrenici, potvrdio je danas premijer Milojko Spajić u Skupštini.

Spajić je to rekao u okviru “premijerskog sata” u odgovoru na pitanje lidera opozicione Bošnjačke stranke Ervina Ibrahimovića da li će Crna Gora podržati rezoluciju o Srebrenici.

Spajić je rekao da nema ništa protiv rezolucije.

“Zašto to govorim – mi smo se obavezali da ćemo voditi proevropsku politiku. Ja razumijem da je nekome u interesu da se digne tenzija sa Srbijom. Nama kao državi to nije interes. 40 i nešto posto turista koji dolaze u Crnu Goru su etnički Srbi. Ti ljudi će definitivno imati konsekvence. Vi ne brinete o turizmu”, kazao je Spajić, prenosi Tanjug.

Dodaje da je Crna Gora nezavisna država i da ima svoju politiku ali da ima razumijevanja za stav Srbije, samoproglašenog Kosova, BiH i Sjeverne Makedonije.

“Želimo partnerske odnose a ne da se fajtamo sa njima. Ne želimo da stajemo na stranu bilo koga, ne želimo da izgleda da smo stali na stranu BiH protiv Srbije. Oni imaju svoje probleme, a ne želimo da ih svađamo. Mi želimo da spustimo tenzije”, kazao je Spajić.

Cilj je, kazao je, da Crna Gora bude pomiritelj – Švajcarska Balkana, Singapur Evrope.