Naslovnica Globus CURE DETALJI DRAME U ITALIJI: Šta se krije iza ranjavanja državljanina Bosne...

CURE DETALJI DRAME U ITALIJI: Šta se krije iza ranjavanja državljanina Bosne i Hercegovine kojem se bore za život…

Iz bolnice su odmah obavijestili karabinjere koji izašli na lice mjesta i saslušali sve iz hitne pomoći.

Dan nakon ranjavanja državljanina Bosne i Hercegovine (37), italijanski mediji prenose neke nove detalje o njemu, ali i samom incidentu.

Naime, kako piše Il Messaggero riječ je o osobi porijeklom iz BiH, starom znancu italijanske policije s obzirom da i sam ima podebeo dosije, uglavnom zbog provalnih krađa.

On je u nedjelju, nešto iza ponoći izbačen iz automobila u pokretu ispred hitne službe rimske bolnice Sandro Pertini.

Ljekari su odmah reagovali, a čak su uspjeli i da vide automobil koji se udaljavao od bolnice.

Uvidjevši ozbiljnost situacije, jer je ranjeni izboden u grudi, doktori su ga odmah prebacili u bolnicu San Camillo, gdje je hitno operiran.

Prve prognoze nakon višesatne operacije nisu optmistične jer mu je probijeno i jedno plućno krilo i on se i dalje nalazi na jedinici intenzivne njege, životno ugrožen.

Iz bolnice su odmah obavijestili karabinjere koji izašli na lice mjesta i saslušali sve iz hitne pomoći.

Inspektori rimske policije pregledaće snimke nadzorne kamere kako bi utvrdili registarske tablice automobila koji je dovezao ranjenog.

Takođe, već su bili u romskom naselju Tor de Cenci, gdje je ranjeni živio i gdje živi njegova porodica, koja bi mogla da otkrije da li je imao neprijatelja te da li mu je neko prijetio.

Ono što se moglo čuti jeste da je najvjerovatnije riječ o uličnom sukobu, gdje su navodno i žrtva i napadač potegli noževe.