Naslovnica Globus Cure detalji drame u Rijeci: Muškarac nožem izbo svog partnera pa sebe....

Cure detalji drame u Rijeci: Muškarac nožem izbo svog partnera pa sebe. Obojica su mrtvi

Policija je danas u jutarnjim satima zaprimila dojavu o dvije povrijeđene osobe u stambenom objektu na području Škurinja u Rijeci. Riječ je o dvojici hrvatskih državljana u dobi od 44 i 38 godina.

Na mjestu događaja policija je obavila uviđaj. Prema dosad utvrđenom, tokom međusobnog sukoba jedan od preminulih muškaraca nanio je više povreda drugome, a potom je povrijedio sebe. Zbog zadobivenih povreda obojica su prevezena u KBC Rijeka, gdje su naknadno preminuli.

Sva prikupljena saznanja o ovom događaju policija će dostaviti nadležnom državnom odvjetništvu, saopćila je Policijska uprava primorsko-goranska.

Foto: Novi list
Prema još neslužbenim informacijama, zločin se dogodio u sobi koja je 44-godišnjem pokojnom muškarcu dodijeljena kao korisniku nužnog smještaja. 38-godišnjak je zadnjih više od godinu dana živio s njim kao njegov životni partner i navodno je i ranije znao biti agresivan i nasilan prema 44-godišnjaku, piše Index.

Foto: Novi list
Susjedi su jutros vidjeli izranjavane muškarce i pozvali hitnu i policiju, a ispred smještaja su ostali krvavi tragovi i desetine krvavih maramica i gaza.

24sata pišu da su muškarci preminuli nakon što je jedan drugom nožem nanio teške povrede te potom digao ruku i na sebe.