Naslovnica Top vijesti CVIJANOVIĆ OŠTRO MEHMEDOVIĆU: RADIJE BIH BILA KONOBARICA NEGO MUDŽAHEDINSKI KUM

CVIJANOVIĆ OŠTRO MEHMEDOVIĆU: RADIJE BIH BILA KONOBARICA NEGO MUDŽAHEDINSKI KUM

Srpski član Predsjedništva BiH, Željka Cvijanović, odgovorila je na izjave Šemsudina Mehmedovića, ističući da je njegov “ostrašćeni medijski istup” samo pokazatelj koliko ga pogađaju optužbe o njegovim vezama s mudžahedinima.

“Ostrašćeni medijski istup Šemsudina Mehmedovića govori o tome da ga i te kako pogađa činjenica da je omiljeni mudžahedinski kum, ali je jasno da on, iznoseći razne budalaštine, tu temu ne može ni umanjiti ni gurnuti u zaborav,” rekla je Cvijanović za Srnu.

Cvijanović je dalje komentirala Mehmedovićevu tvrdnju da su medijski izvori koji su pisali o njegovim ratnim i poslijeratnim vezama sa stranim ratnicima i teroristima, poput ‘Washington Posta’ i ‘New York Timesa’, zapravo srpska propagandna glasila.

“Koja bi to budala povjerovala da su na primjer ‘Washington Post’ i ‘New York Times’ srpska propagandna glasila ili da su im osnova za pisanje o Mehmedovićevim ratnim i poslijeratnim vezama sa stranim ratnicima i teroristima bili srpski obavještajni izvori, kako on to nemušto provlači,” dodala je Cvijanović.

Na Mehmedovićevu opasku da je bila konobarica dok je on provodio zakone, Cvijanović je odgovorila: “Kad je već pomenuo konobarisanje, zanimljiva je ta teza da je časno biti mudžahedinski kum jer je on to kobajagi morao biti po službenoj dužnosti, ali je po njemu nečasno biti konobar, koji to, recimo, radi da bi zaradio za život ili prehranio svoju porodicu. Nisam bila konobarica, kako to Mehmedović kaže, ali bih uvijek bila i konobar i automehaničar i rudar i čistač i sve drugo što normalni ljudi časno rade, samo nikad ne bih bila ono što je bio, a očito i ostao Šemsudin Mehmedović.”

Cvijanović je također naglasila da se ona i Mehmedović nikada nisu sreli niti poznavali u Tesliću, kako on tvrdi.

“On je osoba koju bih svakako zaobišla u širokom luku,” zaključila je Cvijanović, prenosi Srna.