Da li će ga to odbiti: Džeko ne može imati veću platu od Livaje

Marketing

I dalje je u Hrvatskoj sportskoj javnosti, ali i velikom dijelu Turske, glavna tema bh. reprezentativac Edin Džeko.

Džeko se već mjesecima povezuje sa Hajdukom, te navodno i sam ima želju da već ovog ljeta obuče dres Splićana. Često je na odmoru u Hrvatskoj, a navijači Hajduka bi mu sigurno priredili doček za pamćenje.

Ipak, u Fenerbahčeu Džeko ima važeći ugovor, no pitanje je koliko će na njega računati Jose Mourinho. Edin je u poznim igračkim godinama i jasno je da ne može biti na ranijem nivou, ali postavlja se pitanje da li Hajduk može ispuniti finansijske zahtjeve bh. napadača.

Sportske novosti jutros navode da prva zvijezda Hajduka Marko Livaja ima 1,2 miliona eura po sezoni, te da Edin ne može imati veću platu, iako su turski mediji ranije iznijeli potpunu drugačiju priču.

“Neupitno je da bi imao manju platu od Livaje. Turski klub trenutno plaća Džeku 4,5 miliona eura”, naveli su iz Hrvatske.

Dodaje se i to da je Džeko svjestan da ne može imati ni izbliza platu kao u Turskoj, te da je spreman na to. Sa Hajdukom se povezuje i Ivan Rakitić, koji također planira dolazak na Poljud.

Hajduk je protekle sezone ostao bez trofeja, iako je bio u igri do same završnice. Na kraju je dvostruku krunu osvojio Dinamo, a navijači Hajduka doživjeli još jedno veliko razočarenje.