Dao sam sve za svoju djecu, savjest mi je čista… Lanina majka je pričala protiv mene, zbog toga me naša djeca ne kontaktiraju

Marketing

Velibor Pudar, otac najbolje bh. plivačice Lane Pudar, oglasio se na društvenim mrežama nakon što je govorio o tome da je odbio poziv Srbije da ona nastupa za tu zemlju, a na šta je ona odgovorila da već dvije godine nije u kontaktu s njim i da ona odluke donosi samostalno.

Njegovu reakciju u cijelosti prenosimo u nastavku:

– Kao prvo, u mojoj objavi o Vanji Udovičiću na FB, nigdje nisam napisao da je neko drugi odlučivao za koga će Lana plivati, osim nje same, kao i još mnogo puta poslije, kada su mnoge zemlje zvale da pliva pod njihovom zastavom. Od malih nogu je odlučila da će plivati samo za zemlju svog rođenja, zemlju svog porijekla i zemlju koju voli, za BiH. Ne znam ko je kako shvatio moju objavu koja je bila vrlo jasna.

Drugo, što se tiče kontakta između Lane i mene, istina je da se nismo vidjeli skoro dvije godine. Razlog je razvod braka između njene majke i mene. Problemi, u braku su nastali još 2011. godine, ali sam ostao sa porodicom da bih djeci obezbjedio sve uslove da odrastu bez ikakvih problema. Sin Nemanja da završi fakultet, a Lana da može da se bavi plivanjem. Radio sam 10 godina u Saudijskoj Arabiji, a majka je odgajala djecu.

Probleme koje smo trebali riješiti Lanina majka i ja, “u četiri oka”, nikada nismo rješavali jer je njena majka uvijek, kada bi se povela priča o tome, tražila zaštitu u maloljetnoj djeci i naravno da su joj bili privrženiji nego meni. Toliko im je priča napričala, da bi zaštitila sebe a protiv mene, da je danas rezultat svega da naša djeca ne kontaktiraju nikoga od moje rodbine i prijatelja, pa ni mene. A ja znam da sam dao sve, i dušu, da bi oni bili danas ono što jesu, da mi je savjest čista i da hodam svukuda po svijetu uzdignute glave i gledam ljude u oči. E sad, ne znam da li mogu tako gledati i hodati pojedinci.

Bez obzira na sve, uvijek sam tu za svoju djecu i znam, a znaju i pojedinci, koliko sam dobrih stvari uradio za njih u ove posljednje dvije godine. Iako su punoljetni, nadam se da će, jednog dana “odrasti” i početi razmišljati svojom glavom.

Ne želim više polemisati niti pričati o ovim stvarima jer znam ko sam, šta sam i kakav sam. Hvala novinarima što će prenijeti i ovu objavu, kao što su do sada prenosili sve što bih objavio, jer je ovo saopštenje za javnost – napisao je Velibor Pudar.