Naslovnica Vijesti Detalji požara u bh. firmi: Vatrogasci se sa vatrom borili sedam sati,...

Detalji požara u bh. firmi: Vatrogasci se sa vatrom borili sedam sati, šteta najmanje 700.000 KM

Požar koji je tokom vikenda progutao čelinačku firmu “Hrast promet”, prema prvim procjenama, počinio je vlasniku štetu od oko 700 do 800 hiljada maraka.

Prema riječima vlasnika Slavoljuba Dubravca, u požaru je izgorjela hala, kompletan pogon za proizvodnju peleta, kao i kamion koji se nalazio uz objekat.

Prema njegovim riječima, vatrogasci su se sa vatrom borili skoro sedam sati. Kako je naveo, na mjestu događaja bila su tri vatrogasna vozila, a osim čelinačkih vatrogasaca stiglo je i vozilo iz Banja Luke.

“Sve se desilo negdje oko 2.30 sati poslije ponoći. Nažalost, požar je uočen prekasno i do dolaska vatrogasaca vatra je već zahvatila kompletan objekat. Još ne znamo šta je uzrok”, rekao je Dubravac.

Prema njegovim riječima, ostao je drugi objekat u kojem se nalazi dio pilane i proizvodni pogon elemenata za parkete, dok je peletara uništena. Kako je istakao, sve to se desilo pred zimu, u najtežem periodu po firmu.

Dubravac se nada da će za početak barem pokušati prekriti objekat, ali je neizvjesno kako će dalje.

Policijskoj upravi Banja Luka u subotu, 9. novembra oko 2.55 sati, prijavljeno je, da je u mjestu Grabovac kod Čelinca, došlo do požara na objektu firme vlasništvo D. D. iz Čelinca.

“Pripadnici Vatrogasne jedinice Čelinac, istog dana oko 10.10 sati su lokalizovali požar. Policajci su na mjesta događaja izvršili uviđaj, a tom prilikom su utvrdili da su objekat navedene firme sa mašinama za preradu drveta i teretno vozilo MAN, koje je bilo parkirano uz objekat, u potpunosti izgorjeli”, saopćeno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Slijedi dalji rad na utvrđivanju uzroka nastanka požara, a materijalna šteta bit će naknadno utvrđena.

O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, pišu Nezavisne.