Marketing

U srijedu oko 18 sati na području Obrovca iz sada neutvrđenog razloga došlo je do eksplozije. U navedenom događaju smrtno je stradalo dijete dok su dvije ženske osobe kolima Hitne medicinske pomoći prevezene u Opću bolnicu Zadar na pružanje daljnje liječničke pomoći.

Prema neslužbenim informacijama koje doznaje Zadarski.hr, navodno je riječ o obitelji iz Češke koja se zaustavila automobilom na području Bilišana, uz samu cestu. Razlog je, navodno, bio kvar na vozilu. U tom trenutku došlo je do eksplozije koja je zavšila tragedijom. Šta je eksplodiralo, za sada niko ne želi nagađati.

Policijski službenici osigurali su mjesto tragedije, a nakon što se ispune svi sigurnosni uvjeti pristupiti će se provođenju uviđaja. O događaju je upoznato nadležno državno odvjetništvo u Zadru.

Županijska cesta ŽC-6025, Bilišane – Bogatnik, od 20.05 sati zatvorena je za sav promet, te se vozače savjetuje da koriste druge zaobilazne pravce.

Sanja Jurišić za Dnevnik Nove TV javila se s terena te naglasila da iako su prve informacije bile da je riječ o eksplozivnoj napravi to nije tačno.

“Sada već službeno može se reći da nije bilo riječ o mini, već se dogodila eksplozija, a što je uzrok i što je prethodilo tome saznat će se nakon završetka očevida”, rekla je reporterka.

Naglasila kako nije riječ o hrvatskim državljanima, a automobil im se pokvario. U trenutku javljanja, čekao se dolazak protueksplozivne jedinice.