DIPLOMASKI INCIDENT U PODGORICI: Delegacija srbijanskog parlamenta demonstrativno napustila konferenciju

Marketing

„Neprihvatljivo je da predsednika Srbije koji je legitimno i legalno voljom građana izabran optužuju i vređaju predstavnici onih kojima rukovodstva postavljaju centri moći, dekretom”, dodala je Paunović.

Delegacija Narodne skupštine Srbije napustila je danas Međuparlamentarnu konferenciju “Prednosti Berlinskog procesa: poseban fokus na zajedničko regionalno tržište” zbog, kako navode, neosnovanih napada na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i na državu Srbiju, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Delegaciju Narodne Skupštine činile su potpredsjednica Snežana Paunović i predsjednik Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije Uglješa Marković, a konferenciju su napustili nakon rasprave u prvom panelu, jer su, saopšteno je, Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine, Parlament Albanije i skupštine u Prištini neosnovano napali Srbiju i Vučića.

Paunović je rekla da je Srbija spremna na primjenu svih sporazuma i konstruktivan dijalog u okviru Berlinskog procesa i da je kao najjača ekonomija na Zapadnom Balkanu, Srbija okrenuta prosperitetu i budućnosti, ali iznad svega suverena zemlja u kojoj građani na demokratski način biraju svoje predstavnike.

„Neprihvatljivo je da predsednika Srbije koji je legitimno i legalno voljom građana izabran optužuju i vređaju predstavnici onih kojima rukovodstva postavljaju centri moći, dekretom”, dodala je Paunović.

Prema njenim riječima, primarni cilj Konferencije trebalo bi da bude unapređenje regionalne saradnje, uspostavljanje zajedničkog regionalnog tržišta i unapređenje kvaliteta života građana u regionu a konferencija je zloupotrebljena iznošenjem neistinitih i nestručnih izlaganja.

No, malo ko vjeruje u objašnjenje delegacije Srbije jer je od ranije poznato da njen predsjednik, Aleksandar Vučić, forsira saradnju drzava u okviru Otvorenog Balkana pod vodstvom Srbije i da na sve načine pokušava minirati Berlinski proces u kojem je Srbija jedna od ravnopravnih sudionica a ne lider kako bi to htio Vučić.