Naslovnica Sport Đoković pobijedio uprkos velikim teškoćama, previjao se od bolova (VIDEO)

Đoković pobijedio uprkos velikim teškoćama, previjao se od bolova (VIDEO)

Novak đoković je u polufinalu Mastersa u Cincinnatiju dokazao zašto je najbolji teniser na svijetu i jedan od najvećih u ikada.

Nije pobijedio preokretom samo odličnog protivnika Roberta Bautistu-Aguta (4:6, 6:4, 7:6), nego je to napravio pod nepodnošljivim bolovima. I to bolovima koje je trpio po raznim dijelovima tijela.

Prvo su krenuli veliki stomačni problemi. Đoković se u prvom setu previjao uz bolnu grimasu držeći se rukom u predjelu trbuha za vrijeme igre, zbog čega je napravio par velikih grešaka.

Kada više nije mogao trpjeti bolove, mahanjem prema svojoj sviti zatražio je tabletu protiv bolova. Dječak koji nosi peškire dostavio mu je tabletu za koju su mnogi mislili da je protiv bolova u vratu, koji su također mučili Đokovića tokom meča, prenosi Index.

Međutim, tableta je bila protiv stomačnih bolova i pomogla je Đokoviću jer je ubrzo nakon što ju je popio prestao držati se za trbuh te zbog toga raditi greške.

Đokoviću je to ipak bio tek početak velikih zdravstvenih tegoba. Nakon prvog seta Đoković tražio je liječnički time-out. Fizioterapeut mu je morao izmasirati vrat koji je zbog bolova micao teškom mukom. Đoković je tri puta tražio masaže bolnog vrata.

Usprkos svemu navedenom i sjajnom protivniku, koji se u zadnjem setu vratio iz 2:5 do 5:5, Đoković je fenomenalnom igrom do kraja izborio finale protiv Miloša Raonića.