Đoković putuje na Vimbldon, Britanci otkrili i kada stiže u London

Marketing

Najbolji srpski teniser Novak Đoković putuje u London, javio je BBC u subotu popodne. Poznato je i kada stiže u Englesku.

Nova.rs je to tome pisala pre nekoliko dana, što znači da će doskora prvi reket sveta otići na Wimbledon, ali Britanci dodaju da nije sigurno da će Novak tamo i zaigrati.

Razlog je poznat, povreda koljena koju je Novak zaradio na turniru u Parizu. Zbog povrede koljena i artroskopije urađene u Parizu Đoković je morao da preda meč četvrtfinala Casperu Ruudu.

Dobio je dva teška meča u pet setova protiv Lorenza Musettija i Francisca Cerundola i onda morao da se podvrgne operaciji da bi se popravio povrijeđeni meniskus.

Uradio je to u Parizu, nakon čega je punom parom krenuo put oporavka i prethodnih dana je već trčao i trenirao sa reketom na terenu.

To je svakako dobar znak, posebno uzevši u obzir da ima 37 godina i da operacije poput ove nisu baš nešto što se tako brzo zacjeljuje kod vremešnijih sportskih asova.

Odlazak u London bi trebalo da pokazuje njegovu jasnu namjeru da proba da zaigra na Wimbledonu od prvog jula.

Međutim, jedno su želje, a drugo mogućnosti, posebno kad se zna da se nakon tog turnira opet mijenja podloga i vraća se na šljaku zbog Olimpijskih igara u Parizu kao Novakovog primarnog cilja ove sezone.

Srpski teniser će sa svojim timom procijeniti rizike i vidjeti da li se isplati da testira svoje tijelo na taj način.