Marketing

Nakon pobjede Belgije nad Rumunijom, dogodila se situacija kakvu nikada nismo ranije imali u historiji evropskih prvenstava nakon dvije odigrane utakmice u grupi.
Belgijanci su golovima Yourija Tielemansa i Kevina De Bruynea sinoć ostvarili zasluženu pobjedu rezultatom 2:0 nad Rumunima, a to je donijelo nevjerovatnu dramu uoči posljednjeg kola u grupi E.

Naime, nikada u historiji nije se desilo da sve četiri ekipe s jednakim brojem bodova uđu u posljednje kolo grupne faze. Grupa E u ovim trenucima potpuno je poravnata jer sve četiri reprezentacije imaju po tri boda.

Rumunija je prva zbog gol-razlike, a slijede Belgija, Slovačka i Ukrajina. To što sve selekcije imaju po tri boda garantuje nam neviđeni spektakl u posljednjem kolu.

Osim što su svi poravnati, svi imaju šanse i da se plasiraju dalje, a vrlo vjerovatno ćemo upravo iz ove grupe imati tri selekcije koje idu dalje, a samo jedna ispada. U najtežoj situaciji je Ukrajina, koja mora ići na pobjedu protiv Belgije jer će u suprotnom zavisiti od toga kako završi duel Rumunije i Slovačke.
Dueli posljednjeg kola u grupi E igraju se u srijedu s početkom u 18 sati. Naravno, obje utakmice će se igrati istovremeno.

Ono što je pohvalno, jeste da je malo toga sigurno uoči posljednjeg kola i sigurno ćemo i u ostalim grupama imati dosta neizvjesnosti. Sigurni u narednom krugu su tek Njemačka, Španija i Portugal, dok su još neke selekcije blizu plasmana dalje i samo čudo ih može eliminisati.

U dobroj poziciji su selekcije Švicarske, Engleske, Francuske i Nizozemske, čiji plasman dalje je čista formalnost.

Raspored trećeg kola grupe E:

Srijeda, 26. juni:

18:00 Slovačka – Rumunija

18:00 Belgija – Ukrajina