Naslovnica Lifestyle Dr. Solaković o Viagri: Moj Ademe, ti bi htio da ti ‘južni...

Dr. Solaković o Viagri: Moj Ademe, ti bi htio da ti ‘južni pol’ stoji kao plast sijena… Kakav ti je život bez ženske i čaše vina?!

Gledatelji rubrike Zdravlje na prvom mjestu u okviru emisije Otvoreni studio na Hayat televiziji imaju priliku postaviti pitanje gostima, u ovom slučaju ljekarima.

Tako je tokom gostovanja dr. Emira Solakovića, kardiovaskularnog hirurga, gledatelj TV Hayat Adem iz Zenice, pitao je sljedeće:

Imam 60 godina i koristim preparate za potenciju. Da li je to opasno za moje srce?

Doktor Solaković je ekspresno odgovorio:

Moj dragi Ademe, sad govorimo o potenciji, ti bi htio da ti “južni pol” stoji kao plast sijena. E sad, moraš ti Ademe shvatiti. Ne možeš uzeti viagru ili neka druga sredstva, i onda da gledaš televiziju ili voziš auto i misliš to je to. To mozak ne reaguje tako. Mozak mora reći “južnom polu” da ima stimulans prekoputa sebe, da se tebi svidi ta osoba, i onda će on reći njemu i onda će on reagovati tako kako će reagovati. Omladina uzima non-stop viagru, svi su je punih džepova. Ako si teški srčani bolesnik onda nemoj uzimati, a ako nisi srčani bolesnih onda možes uzimati, jer kakav ti je život bez ženske i čaše vina.

Život je ono dokle ti se nešto sviđa, dok ima ljepote. Ako ti je život da jedeš i wc, onda nije to život. Moj Ademe, hvataj se viagre – odgovorio je dr. Solaković na pitanje gledatelja.