Naslovnica Top vijesti Dragan Mioković na čelu Predstavničkog doma PFBiH do marta

Dragan Mioković na čelu Predstavničkog doma PFBiH do marta

Kolegij Predstavničkog doma federalnog Parlamenta održat će sjednicu iduće sedmice i utvrditi dinamiku rada, a jedna od tema je nastavak rada Komisije za izbor i imenovanje

Dopredsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Mladen Bošković potvrdio je za Oslobođenje da će iduće sedmice biti održan Kolegij ovog doma kako bi se utvrdio daljnji plan rada.

RADNA TIJELA
Očekuje se da jedna od tema bude održavanje sjednice Komisije za izbor i imenovanje koja se mjesecima nije sastajala zbog nepostojanja kvoruma, odnosno nedolaska članova Komisije iz opozicije.

Nakon što je deblokiran rad federalnog Parlamenta, a radna tijela konačno popunjena, očekuje se da Komisija zasjeda u ovom ili idućeg mjeseca. Takvu mogućnost najavljuje i Dragan Mioković, zastupnik Naše stranke u Predstavničkom domu i član Komisije.

Klub poslanika Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH predložio je da zamijenim gospođu Marinković-Lepić, kaže Mioković

Kako je poznato, Mirjana Marinković-Lepić (Naša stranka) u septembru je podnijela ostavku na mjesto predsjedavajuće Predstavničkog doma iz zdravstvenih razloga. Klub poslanika NS-a predložio je Miokovića za novog predsjedavajućeg i ovaj prijedlog je potpisao predsjednik Kluba NS-a u Predstavničkom domu Mirsad Čamdžić. O ovome bi trebalo biti riječi već na narednoj sjednici Komisije za izbor i imenovanje.

– Ne vidim nijedan razlog da se u najskorije vrijeme, ako ne na februarskoj, onda na martovskoj sjednici to završi. Gospođa Marinković-Lepić podnijela je ostavku, Klub Naše stranke je predložio da je zamijenim i ne vidim tu nijedan problem da se to desi, rekao je Mioković za naš list.

oslobodjenje.ba