Naslovnica Globus Dramatično širenje zaraze u Indiji, novi soj stigao u Belgiju

Dramatično širenje zaraze u Indiji, novi soj stigao u Belgiju

Indija je zabilježila u četvrtak 314.835 novih slučajeva zaraze koronavirusom u posljednja 24 sata, što je globalno najveći dnevni porast u svijetu od početka pandemije.

Bolnice širom sjeverne i zapadne Indije, uključujući u prijestolnici New Delhiju, izdale su upozorenja da imaju još za samo nekoliko sati zalihe medicinskog kisika koji se koristi za liječenje pacijenata oboljelih od covida-19. Više od dvije trećine bolnica nema slobodne krevete, proizlazi iz online baze podataka vlade New Delhija.

Svijet obilaze strašne fotografije masovnog kremiranja ljudi koji su preminuli od Covida 19 i izmučenih medicinskih radnika.Soj Covid-a 19 koji je rasprostranjen u Indiji otkriven je u Belgiji kod grupe indijskih studenata koji su stigli iz Pariza, saopštile su belgijske vlasti.

Grupa od 20 studenata smještena je u karantin na sjeveru Belgije, gde su sredinom aprila došli na kurs, prenosi ”Gurdian”.

Nekoliko stručnjaka sugeriše da su možda bili žrtve “super-zaraznog” člana njihove grupe ili drugog putnika u autobusu, koji ih je iz Pariza doveo u Belgiju.