Naslovnica Top vijesti Državljanina BiH terete da je pucao u usta biznismenu Ljubomiru Gladoviću

Državljanina BiH terete da je pucao u usta biznismenu Ljubomiru Gladoviću

ZAGREB – Policija iz Zagreba je, nakon 16 godina, rasvijetlila pokušaj likvidacije banjalučkog biznismena Ljubomira Gladovića (60), kojem je 2005. u stanu u Novom Zagrebu pucano u usta, a zatim su ga napadači ostavili misleći da je mrtav.
Za ovaj napad terete bh. državljanina (52) i slovenačkog državljanina (61).

Policija iz Hrvatske saopštila je da su slučaj istraživali uz međunarodnu policijsku saradnju s kolegama iz Njemačke i BiH.

Sumnja se da su 2005. godine oko osam sati u Zagrebu u Ulici Vajdin vijenac, zajedno, u namjeri da ubiju Gladovića, došli ispred stana na šestom spra-tu stambene zgrade, u kojem je on u to vrijeme stanovao, čekajući trenutak njegovog izlaska.

Nakon što su, kako se sumnja, dočekali taj trenutak, ugurali su ga ponovo u stan, srušili i udarali ga rukama i nogama po tijelu.

Potom je, sumnja se, bh. državljanin najvjerovatnije iz automatskog pištolja s prigušivačem ispalio jedan hitac u glavu Gladovića i teško ga ranio, te su se dali u bjekstvo odnoseći, ujedno, sa sobom i Gladovićevu torbicu u kojoj je bio novac uz dokumente.

Osumnjičeni pedesetdvogodišnjak je ranije, početkom septembra, izručen u Njemačku, gdje je osumnjičen zbog drugog teškog krivičnog djela, dok je osumnjičeni Slovenac trenutno nedostupan.

Protiv njih je podnesen poseban izvještaj Županijskom državnom tužilaštvu u Velikoj Gorici.

Gladović, koji ima i državljanstvo Hrvatske, trenutno živi na Rabu.