Naslovnica Visoko Džemat Tabhana: “Biblioteka na otvorenom”

Džemat Tabhana: “Biblioteka na otvorenom”

Od danas, pa u buduće, moći ćete darovati knjigu za prvu biblioteku na otvorenom u našem gradu.

U haremu Tabhanske džamije se nalaze police koje će sadržavati knjige koje će svi koji žele moći koristiti. Ukoliko imate neku knjigu koja vam više ne treba, koja vam je duplikat, ili jednostavno želite da je još neko pročita, možete je ostaviti u navedene police kako bi bila distupna čitaocima.

Biblioteka će biti otvorena 24/7, neće se zaključavati, tako da u svaka doba možete darovati ili posuditi željenu knjigu. Posuđenu knjigu možete čitati gdje želite: u džamiji, u haremu džamije, u kafiću, kući, s tim da imate obavezu je vratiti nakon korištenja.

Lijepo bi bilo da na knjigu koju darivate napišete kratko jednu rečenicu, npr: ovu lnjigu za otvorenu biblioteku Tabhanske džamije dariva( navedite ime i prezime), ili nešto slično.

Knjige ne moraju biti vjerskog sadržaja.

Na ovaj način želimo da promoviramo knjigu i kulturu čitanja, posebno kod naših mlađih naraštaja. Mi smo ummet knjige. Nama se je Bog Uzvišeni objavio preko knjige, tako da nam je to dovoljan razlog da volimo knjigu i s njom se družimo.

Mega Trans doo Visoko i Wood Team doo Visoko su dvije kompanije koje su pomogle da se ovaj projekat realizuje, na tome smo im zahvalni, kao i arhitekti gosp. Jasminu Sirči koji projektovao izgled samih polica.

Ova biblioteka kod naše džamije će sigurno uljepšati grad, a pored toga se nadamo da će i zaživjeti i biti od koristi građanima.

Džemat Tabhana – FB Page