Naslovnica Top vijesti Elektroprivreda BiH se oglasila: Nije bilo potrebe za štrajkom – rudarima će...

Elektroprivreda BiH se oglasila: Nije bilo potrebe za štrajkom – rudarima će biti isplaćena pomoć

Nakon što je objavljeno da će JP Elektroprivreda BiH, u skladu s Uredbom Vlade FBiH, isplatiti svojim uposlenicima po 750 KM kao pomoć zbog rasta inflacije, jutros su nepotrebno oštro reagirali iz Samostalnog sindikata radnika rudnika u Federaciji BiH u sklopu koga su i rudnici iz sastava Koncerna EPBiH, navodi se večeras u saopćenju iz Službe za komunikacije JP Elektroprivreda BiH.
“Kao što je generalni direktor Admir Andelija ranije izjavio, JP Elektroprivreda BiH nije mogla donijeti odluku kojom će biti obuhvaćeni i rudari, jer su oni uposlenici rudnika koje imaju svoje uprave, odnosno direktore, ali je dala preporuku da prate odluke Vladajućeg društva Koncerna EPBiH (JP Elektroprivreda BiH).
Na poziv Andelije, generalnog direktora JP Elektroprivreda BiH, i rudnici Koncerna EPBiH su donijeli odluke o isplati pomoći u skladu s Uredbom Vlade FBiH.
Odluke o isplati su planirane ranije, ali zbog mogućeg dovođenja u vezu s predizbornom kampanjom, njihovo usvajanje je bilo predviđeno nakon izbora.
JP Elektroprivreda BiH očekuje da će rad u rudnicima Koncerna EPBiH biti nastavljen s obzirom na to da su svi zahtjevi rudara ispunjeni”, navodi se u saopćenju iz JP Elektroprivreda BiH.

Podsjetimo, danas ranije za naš portal je potvrđeno da je Elektroprivreda Bosne i Hercegovine predložila je zaposlenima u rudnicima u sastavu koncerna da im isplati identičnu jednokratnu novčanu naknadu (750 KM) kao ostalim uposlenicima Elektroprivrede.

Ovu informaciju potvrdila je za portal Radiosarajevo.ba, glasnogovornica Elektroprivrede BiH Midheta Kurspahić.