Naslovnica Sport Elvedina Muzaferija osvojila nove bodove u Svjetskom kupu!

Elvedina Muzaferija osvojila nove bodove u Svjetskom kupu!

Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija osvojila je nove bodove u Svjetskom kupu zauzevši 25. mjesto u spustu na čuvenoj stazi u italijanskoj Cortini d'Ampezzo. Ona je podijelila 25. mjesto s Francuskinjom Karen Clement, a za pobjednicom su zaostale 2,25 sekundi.

Ragnhild Mowinckel pobijedila je u subotu na Svjetskom kupu u alpskom skijanju u spustu u Cortini d'Ampezzo, u trci koju su pokvarili prekidi zbog padova i jakih vjetrova.

Norvežanka Mowinckel ostvarila je svoju prvu pobjedu u spustu na Svjetskom kupu sa vremenom od jednog minuta i 33,5 sekundi, pobijedivši Amerikanku Jacqueline Wiles za 0,35 sekundi.

Aktuelna šampionka u spustu Sofia Goggia, koja je završila sa 0,44 sekunde zaostatka kao treća, bila je vodeća kada je trka prekinuta više od pola sata zbog vjetra koji se smatrao opasnim za takmičarke.

Goggia je i dalje na putu za četvrtu uzastopnu titulu Svjetskog kupa u disciplini jer vodi na tabeli sa 89 bodova više od pobjednice u spustu u petak Stephanie Venier.

Mowinckel zaostaje za Goggiom 208 bodova u poretku spusta i 11. je u ukupnoj trci za kristalni globus.

“Nije bio najbolji spust, tehnički gledano, ali bilo je karaktera i hrabrosti. Udarilo me je mnogo vjetra… Napravila sam neke greške jer me je to pomjeralo”, rekla je Goggia za RAI.