Naslovnica Magazin EXIT u Novom Sadu od 8. do 11. jula

EXIT u Novom Sadu od 8. do 11. jula

Jedan od najvećih muzičkih festivala u Evropi i svijetu – EXIT biće održan, kako je planirano, od 8. do 11. jula na novosadskoj Petrovaradinskoj tvrđavi, saopštili su organizatori.Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da će održavanje Exita biti simbol pobjede Srbije nad pandemijom virusa korona i da je ovaj festival od ogromnog značaja za turizam i promociju zemlje.

Organizatori navode da je Vučević objasnio da će ulaz na festival biti omogućen svima koji su vakcinisani i onima koji su preboljeli COVID-19.

“Svim ostalim posetiocima iz zemlje i sveta biće omogućen brzi antigenski test po veoma povoljnim cenama, u posebno organizovanoj zoni u neposrednoj blizini festivalskih kapija” rekao je Vučević.

Svi detalji u vezi sa ulaskom na festival biće na vrijeme objavljeni na zvaničnom sajtu Exita u skladu sa budućim aktuelnim mjerama koje će propisati Vlada Srbije.

Dušan Kovačević, osnivač i direktor Exita, rekao je da su svi u timu izuzetno uzbuđeni zbog mogućnosti da sa publikom iz cijelog svijeta na omiljenoj Tvrđavi slave dvije decenije festivala.

Biće omogućena vakcinacija

“Zapravo, tom vešću slavimo život. Uzevši u obzir sve teškoće kojima smo bili izloženi prethodnih godinu dana, već sada osećamo da će veliki prasak pozitivne energije otvoriti potpuno nove dimenzije festivalskog iskustva i obeležiti ovogodišnji Egzit kao jedan od najposebnijih”, naveo je Kovačević.

Prema njegovim riječima, organizator Exita učiniće sve da posjetioci festivala budu vakcinisani u Srbiji.

“Mi ćemo svim našim posetiocima koji to žele omogućiti da se prijave za vakcinaciju u Srbiji, a više informacija o tome objavićemo uskoro”, rekao je Kovačević, navodi se u saopštenju Exit tima.

Učešće na jubilarnom Egzitu potvrdile su i neke od vodećih svjetskih muzičkih zvijezda, kao što su David Guetta, Snake, Tyga, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Boris Brejcha, Sheck Wes, Solomun, Paul van Dyk, Sepultura, Metronomy i mnogi drugi.