Naslovnica Visoko “Garancija za mlade” novi projekat službi za zapošljavanje

“Garancija za mlade” novi projekat službi za zapošljavanje

“Garancija za mlade”, novi je projekat koji će provoditi službe za zapošljavanje u FBiH, pilot ili probne zajednice gdje će biti implementiran su Općina Čitluk i Grad Visoko.

Uz angažovanost uposlenih u Birou rada Visoko, pripreme za projekat “Garancija za mlade” su već počele, tim povodom u posjeti visočkom Birou boravila je delegacija Federalnog zavoda za zapošljavanje.

“Taj probni period ide do 2026. godine, a od 2027 . i sve ostale službe biće uključene u projekat. U Visokom sam danas jer Federalni zavod za zapošljavanje ima posebnu ulogu u projektu, a kako bi na licu mjesta malo porazgovarali sa šeficom Biroa Visoko i kako bi vidjeli dobar primjer ženskog poduzetništva, jer je često akcenat na zapošljavanju žena i generalno njihovom položaju na tržištu rada. Visoko je s razlogom izabrano za pilot provođenje projekta “Garancija za mlade” , dobar je primjer drugim zajednicama i rado smo posjetili “Vešeraj.ba”, rekla je direktorica Federalnog zavoda za zapošljavanje Helena Lončar.

Direktorica Lončar na kraju je rekla da će uskoro uslijediti novi pozivi i projekti iz Zavoda, da je saradanja sa Visočkim Biroom rada na zavidnom nivou.

“Mi kao Federalni zavod maksimalno se trudimo informisati sve zainteresovane koji žele ući u projekte sufinansiranja zapošljavanja, uskoro će na portalu Federalnog zavoda biti novi pozivi , tačnije od 14. februara pa je prilika reći da zanteresovani prate portal i iskoriste ponuđene šanse”, rekla je direktorica Lončar.

Mirha Ganić visoko-rtv.ba