Naslovnica Globus Gazili nogama po glavi, šutirali, pokušali da ga zapale bakljom: Najjeziviji detalji...

Gazili nogama po glavi, šutirali, pokušali da ga zapale bakljom: Najjeziviji detalji brutalnog ubistva Mijatovićevog brata

Đorđe Mijatović (40) brutalno je ubijen kada su ga u dječjem parku na Voždovcu oko 18 časova napala dvojica maloljetnika, F. B. (16) i N. Z. (17).

Oni su ga, prema saznanjima Telegrafa, gazili nogama po glavi, šutirali u pijesku, a potom pokušali da zapale bakljom. On je preminuo dva sata kasnije u Urgentnom centru.

Ove navode potvrdio je srpski ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić koji je naglasio da rezultati obdukcije pokazuju da je Đorđe Mijatović umro od povreda glave.

“Pošto smo u međuvremenu došli do snimaka, mislim da je jasno da je posle tuče u kojoj su učestvovali, on bio toliko povređen da je od tih posledica preminuo u Urgentnom centru. I upravo zbog toga će ova dva maloletna lica, oni su glavni osumnjičeni, biti predati dalje tužilaštvu i drugim državnim organima kako bi se procesuirali za najteža krivična dela”, rekao je Dačić.

On je pohvalio pripadnike policije koji su radili na tom slučaju, jer je, kako je rekao, to bio izuzetno komplikovan slučaj u kojem nije bilo svjedoka i moralo se veoma pažljivo prići svemu tome.

“Mi smo zaplenili nekoliko snimaka sa okolnih kamera koji su na drugim nekim objektima, pošto nema direktnog snimka konkretno tog terena. Ali je sa svih tih kamera bilo moguće, uz dosta pažnje, zato što je reč o maloletnim licima, identifikavati lica. Tako da, što se tiče policije, svima treba da bude jasno da niko neće moći da izbegne hapšenje”, poručio je Dačić.

On je takođe opomenuo medije da vode računa da je riječ o maloljetnim osobama.

Kako je ranije navedeno, policija je u nedjelju u 18.20 časova dobila prijavu da su u jednom parku na Voždovcu dvije osobe pretukle četrdesetogodišnjeg muškarca.

Đorđe Mijatović je izašao da odbrani svog sina od “huligana” koji mu već danima unazad uzimaju novac.

“Reketirali su mu sina, otimali pare, džeparac, maltretiraju ga danima, on je izašao da ga odbrani”, rekao je sagovornik Telegrafa.

Inače, dvije žene su ključni svedoci ovog jezivog zločina.

“Dve žene su sve posmatrale, jedna od njih je pozvala policiju. Videle su sav užas koji se dogodio, pa jedna je od stresa završila kod lekara”, rečeno je nezvanično.

“Čuli smo da je u bolnici umro komšija. Poslednji put sam ga videla i čula juče kada se obratio mladićima: “Ni dirajte mi dete”. Čula sam da je sukob nastao oko lopote. Sin je došao da ga pozove da to reše”, kaže za “Telegraf.rs” komšinica stradalog Đorđa Mijatovića (40), brata potpredsjednika Vlade Federacije BiH i ministra razvoja i preduzetništva Vojina Mijatovića.