Naslovnica Sport Generalni sekretar Nogometnog saveza izbjegao odgovor o Zeljkoviću: “Bio sam član SDA,...

Generalni sekretar Nogometnog saveza izbjegao odgovor o Zeljkoviću: “Bio sam član SDA, nikada više u politiku”

Generalni sekretar Nogometnog saveza BiH Adnan Džemidžić nakon sastanka sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem odgovarao je na pitanja medija u Zenici.

Mnogo se govorilo o razlozima zbog kojih predsjednik Vico Zeljković nije otišao u Sjedinjene Države na utakmicu protiv selekcije SAD-a.
Špekulisalo se da je razlog taj što nije dobio vizu zbog povezanosti sa svojim ujakom Miloradom Dodikom. Sasvim logično, to je i interesovalo prisutne medije.
“Informacije su diskreciono pravo svake institucije koja to daje, pa tako i američka ambasada je postupila kako je trebala. Niko nije dobio informaciju o tome, pa ni mi.

Tu informaciju dobio je onaj ko je trebao da zna i bio je upoznat u tom momentu. Mislim da to nije predmet današnjeg razgovora”, rekao je Džemidžić.
Prvi operativac saveza kaže da je svjestan da je UEFA poslala delegaciju u Albaniju zbog uplitanja politike u rad saveza, ali tvrdi da se to u Bosni i Hercegovini neće dogoditi.
Ta izjava je poprilično čudna obzirom da je činjenica da je veliki broj uposlenika saveza politički aktivan.

“Do sada nije bilo provjera, niti smo dobili kakvu informaciju. Naravno, UEFA je svojim statutom apolitična organizacija, ona neće da ovdje politika bude infiltrirana u bilo koje događaje.

Niti je ko tražio bilo kada iz UEFA- e, ili poslao pismeni upit. Ova pisanja pojednih medija, zaista vam mogu s punim pravom potvrditi da nikada ništa od toga nije bilo. Javnost treba biti upoznata, kako je i šta bilo”, kaže generalni sekretar Džemidžić.

I Džemidžić je i sam bio politički aktivan, ali tvrdi da više nije.
“Nekada bio. Nikada više. Svoju sam karijeru završio što sam imao. Sada sam u potpunosti posvećen sportu.

Fudbal je moj život i rad u njemu. Kako? Do kada? Zna vrijeme ispred nas. Ovo ostalo ću raditi kako najbolje znam”, rekao je.

Medije je sasvim razumljivo zanimalo kojoj je stranci “pripadao” Džemidžić.

“Stranka Demokratske Akcije (SDA). To se zna, možete provjeriti. Aktivno prije dvije godine”, odgovorio je.