Naslovnica BiH Gradonačelnik Banjaluke i zaposleni Gradske uprave na posao dolaze biciklom

Gradonačelnik Banjaluke i zaposleni Gradske uprave na posao dolaze biciklom

Na novom parkingu za bicikle ispred Gradske uprave jutros su popunjena sva mjesta, nakon što su zaposleni odlučili da iskoriste lijepo vrijeme i na posao dođu biciklom.

S ciljem promovisanja zdravog života i zaštite životne sredine kroz smanjenje upotrebe motornih vozila, nova gradska administracija izgradila je parkinge za bicikle zaposlenih u Gradskoj upravi.

Prema riječima gradonačelnika Banje Luke, Draška Stanivukovića, cilj nam je usadimo jednu novu naviku, koju nismo imali, a to je da kad god možemo dođemo na posao biciklom i da kroz takve navike mijenjamo kulturu saobraćaja.

– Želimo uspostaviti trend, u kojem je moderno doći na posao biciklom ili javnim prevozom, da postane moderno živjeti jedan zdrav život. Mi ćemo subvencionisati kupovinu bicikla radnicima, a biće omogućena i kupovina na rate. Pronalazimo modalitet kako da u narednom periodu nagradimo radnike koje se odluče da promjene navike – rekao je gradonačelnik.

Izradu parkinga u obliku oldtajmera Tise Milosavljevića, donirao je Sportski šop „Joša“, kojem je gradonačelnik Draško Stanivuković uručio zahvalnicu.

– Čast mi je bila učestvovati u ovom projektu i nadam se da će ovakav jedan poklon biti od koristi našem gradu i našim građanima – istakao je Mile Jovišić, menadžer firme Sport šop „Joša“.