Naslovnica Visoko Gradonačelnik Ganić se susreo sa načelnikom Općine Pale – Prača Alminom Ćutukom

Gradonačelnik Ganić se susreo sa načelnikom Općine Pale – Prača Alminom Ćutukom

Načelnik Općine Pale – Prača Almin Ćutuk, posjetio je u ponedjeljak 5.jula gradonačelnika Visokog Mirzu Ganića, a kroz ugodan razgovor najviše riječi je bilo o mogućnostima međusobne saradnje između Visokog i ove povratničke općine.

„Cijeneći specifičnost općine Pale i mala finansijska sredstva kojima raspolažu, a u pitanju je povratnička općina, razgovarali smo o međuopćinskoj saradnji, te načinima kako bi Visoko moglo barem simbolično da pomogne ovu općinu, a sve s ciljem opstanka ljudi koji tamo žive i stvaranja preduslova za razvoj infrastrukture i ostalih segmenata ove lokalne zajednice. Izrazili smo spremnost da pomognemo u skladu sa svojim mogućnostima, jer za nas je to simbolična pomoć, a za općinu Pale takva pomoć znači i opstanak.“ – kazao je nakon sastanka gradonačelnik Mirza Ganić.

Općina Pale – Prača u Federaciji BiH nema razvijenu privredu, slabo je punjenje budžeta, tako da ovakvi razgovori i sastanci, koji u konačnici mogu donijeti i simboličnu pomoć, znače opstanak jedne takve općine, ali i otvaraju perspektive razvoja.