Naslovnica Top vijesti GRADONAČELNIK MIRZA GANIĆ UGOSTIO GIMNASTIČARKU SARU BEČAREVIĆ

GRADONAČELNIK MIRZA GANIĆ UGOSTIO GIMNASTIČARKU SARU BEČAREVIĆ

Nakon nastupa na Svjetskom gimnastičkom prvenstvu u Bugarskoj, gradonačelnik Visokog Mirza Ganić danas je upriličio prijem za mladu visočku gimnastičarku Saru Bečarević. Bila je ovo prilika da Sara prenese svoje utiske sa takmičenja, ali i planove za naredna takmičenja i ono što je u budućnosti čeka.

– Mi smo Saru podržali prilikom odlaska na takmičenje, a evo nakon što je sve prošlo na najbolji mogući način napravili smo i prijem da od nje, trenerice i roditelja čujemo kako je sve prošlo. Ponosan sam što ovako lijepa sportska priča ide upravo iz našeg Visokog, a želim naglasiti kako će Gradska uprava Visoko i u budućnosti biti podrška svim našim sportistima, posebno onim mladim, koji su najbolji ambasadori i našeg grada i naše države. – kazao je gradonačelnik Ganić, te još jednom čestitao Sari, kao i njenoj trenerici i roditeljima, na rezultatima koje postiže.

Sarina trenerica Amina Lepić Mlivić je istaknula kako je Sara oduševila publiku na prvenstvu u Bugarskoj, te kako nakon kraćeg odmora nastavljaju sa treninzima i pripremama za takmičenja koja ih očekuju. I Sara se zahvalila gradonačelniku i Gradskoj upravi na podršci, te podijelila utiske s takmičenja. – Odlazak na Svjetsko prvenstvo i nastup su ispunjenje mog sna, bilo je to predivno iskustvo i osjećala sam se ponosno predstavljajući naš grad i državu. – kazala je Sara.