Naslovnica Sport HORDE ZLA SE OGLASILE: POLICAJCI U CIVILI BILI NA TRIBINAMA, U ČIJEM...

HORDE ZLA SE OGLASILE: POLICAJCI U CIVILI BILI NA TRIBINAMA, U ČIJEM JE INTERESU OVAKVO POSTUPANJE PREMA NAVIJAČIMA

FK Sarajevo danas je u 29. kolu WWIN lige Bosne i Hercegovine rezultatom 3:0 pobijedilo Velež.

Utakmica će biti zapamćena i po protestu Hordi zla, najvatrenijih navijača kluba sa Koševa.

Naime, Horde zla su u 25-oj minuti napustile utakmicu, koju su posmatrali od 10-e minute.

Razlog kašnjena na početak utakmice je nova odluka MUP-a KS o strožijim kontrolama i pretresima u montiranim kabinama.

Horde zla su se sada oglasile i objasnile šta se dešavalo na samoj utakmici.

“Večerašnja sistematska represija u režiji MUP-a KS na domaćoj utakmici našeg kluba je nešto do sada neviđeno ni na stadionima gdje prvenstveno nismo omiljeni zbog stvari koje nemaju veze sa sportom, a tek zbog kluba za koji navijamo ili grada iz kojeg dolazimo.

Kako je i najavljeno, ispred sjeverne tribine je postavljena ograda i punkt za kontrolu ulaznica, a unutar ulaza na sjevernu tribinu fiksne kabine za pretres, te do sada neviđeno prisustvo policajaca na samoj tribini, kako u uniformi i punoj opremi, tako i u civilu.

Zbog takve detaljne kontrole na utakmici protiv kluba i navijača koji godinama unazad važe za prijateljske na sjevernu tribinu se ulazilo i 20 minuta nakon početka utakmice. Kao izraz revolta prema svemu tome naša navijačka grupa je napustila sjevernu tribinu nakon 24. minute i skandiranja našem ubijenom bratu sa tribine Vedranu Puljiću.

Još jednom se pitamo u čijem je interesu ovakvo postupanje policije prema navijačima? Da li je u cilju još jedno dokazivanje vladanja sigurnosnom situacijom u izbornoj godini, a na kome je to lakše demonstrirati nego na navijačkim grupama?

Svaki oblik kriminala u gradu je u ekstremnom porastu, u vijestima svakodnevno čitamo o privedenim pripadnicima raznih policijskih agencija koji vrlo brzo budu na slobodi, a vlastima su najveći problem navijači, njihove parole i pirotehnika…

Ukoliko se ova praksa nastavi u budućnosti, upitno je da li će se sa sjeverne tribine našeg stadiona čuti pjesma podrške…”, napisale su u saopćenju Horde zla.