Naslovnica Globus Hrvatska: U moru viškog akvatorija pronađeno tijelo muškarca

Hrvatska: U moru viškog akvatorija pronađeno tijelo muškarca

Izvor: Fena (J.K.)

Splitska policija potvrdila je da je oko 15,50 sati u moru viškog akvatorija pronađeno tijelo muškarca, no još uvijek nije identificiran, pa se ne zna je li riječ o osobi koja je u četvrtak nestala s motornog broda nedaleko tog otoka.

Glasnogovornica Policijske uprave splitsko-dalmatinske Sanja Nazlić rekla je kako je u tijeku identifikacija i očevid na mjestu događaja, nakon čega bi se trebalo znati više detalja o pronađenoj mrtvoj osobi.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture ranije danas je priopćilo da je u 14,15 sati pokrenuta koordinirana akcija traganja i spašavanja za nestalim članom posade ribarice u moru hvarsko – viškog arhipelaga.

Prijatelji nestalog muškarca su u četvrtak, nakon što je pao u more, prijavili njegov nestanak, pa se odmah oko otoka Hvara i Visa krenulo u potragu. U akciju traganja i spašavanja krenuli su djelatnici Lučke kapetanije Milna i Hvar. Za to vrijeme, prema informacijama iz Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci, na kopnu su tragali vatrogasci i plovilo iz sastava PPAP Split.

Također prema svim sudionicima u pomorskom prometu, u području traganja odašiljala se ‘PAN – PAN’ poruka ‘čovjek u moru’, posredstvom Obalne radio postaje ORP Split-radio, prenosi Hina.