Naslovnica Magazin Instagram obrisao profil Jeleni Karleuši zbog govora mržnje

Instagram obrisao profil Jeleni Karleuši zbog govora mržnje

Srbijanska pop diva Jelena Karleuša razbjesnila je mnoge na Balkanu svojim nedavnim ružnim izjavama u kojim proziva Bošnjake, Hrvate, Crnogorce i Albance, što je rezultiralo brisanjem njenog Instagram naloga.

Nakon ovih poruka, otkazan je njen nastup koji je unaprijed bio dogovoren u jednom hotelu u Crnoj Gori.

“Razlog otkazivanje su nedavne izjave Jelene Karleuše kojima se na nedopustiv način vrijeđa država Crna Gora i njeni građani i u kojima je iznosila neprimjerene kvalifikacije i ocjene na račun crnogorske historije”, naveli su u objavi na Instagramu.

Također, nakon otkazanog nastupa u Budvi pozvala je građane Srbije da se “zbog atmosfere mržnje suzdrže od putovanja u Crnu Goru ovog ljeta”.

Naposlijetku joj je ugašen Instagram profil nakon što su na društvenim mrežama pozivali da je korisnici prijave za govor mržnje.

Njen menadžer Zoran Birtašević oglasio se na Twitteru ovim povodom kazavši: “Mnogo prijava sa bot profila različitih IP adresa JK Instagram naloga rezultiralo je privremenim problemom, koji trenutno rješavamo. Bit će sve ok”.

Podsjetimo pjevačica je u spornim izjavama tvrdila da je svakom Crnogorcu deda Srbin.

“Svakom Hrvatu je deda ubijao Srbe, svakom Bošnjaku deda nije došao ni iz Turske ni iz Saudijske Arabije, jer smeta ono -ić i razumijevanje srpskog jezika, a svakom Albancu s Kosova je deda bio u plemenskoj bandi koja je napadala srpsku vojsku koja se povlačila prema Grčkoj u Prvom svjetskom ratu u bandi koja je palila vjekovne srpske manastire”, napisala je dotična te prilike.

Visocki.info