Naslovnica Visoko Izabrano novo rukovodstvo RK Bosna Visoko Ekoenergija

Izabrano novo rukovodstvo RK Bosna Visoko Ekoenergija

U četvrtak je održana dugoočekivana Izveštajno-izborno-verifikaciona sjednica RK Bosna Visoko Ekoenergija na kojoj je izabrano novo rukovodstvo najpopularnijeg visočkog sportskog kolektiva koji ove godine slavi 70. rođendan.

Nakon trosatne, vjerovatno najduže sjednice u historiji kluba, delegati Skupštine su izabrali novi Upravni odbor kojeg sačinjavaju: Mustafa Ćuprija, Rusmir Bojčić i Haris Efendira uz napomenu da je mandat izglasan i Mirzi Alimanoviću, Salimu Hasagiću i Amiru Zukiću, koji su ranije izrazili želju da budu članovi Upravnog odbora, a ubrzo bi to trebali i potvrditi ličnim prisustvom na nekoj od sjednica novoimenovanog rukovodstva kluba.

Ostavke, koje su prihvaćene, podnio je kompletan prethodni Upravni odbor predvođen predsjednikom Irhadom Avdagićem i potpredsjednikom Emirom Bešlagićem.

Avdagić se prethodno obratio prisutnima u prepunoj Velikoj sali visočke Gradske uprave, prihvativši veliki dio odgovornosti za loše rezultate u prethodnoj sezoni i ostanak u nižem rangu bosanskohercegovačkog rukometa.

Između ostalog, podsjetio je i na činjenicu da je prethodna Uprava naslijedila dug od 110 hiljada KM koji je u potpunosti izmirila te poželio sreću novim snagama u organizacijskim segmentima kluba.

Inače, klub je dobio i novi Nadzorni odbor kojeg sačinjavaju: Adnan Zečević, Emir Drugović i Edin Šahinović.

Popunjena je i Skupština kluba sa novih 11 članova, tako da sada broji sveukupno 29 članova.

Svi izvještaji prethodnog Upravnog i Nadzornog odbora su usvojeni, a sjednicu je obilježila dugotrajna konstruktivna rasprava i razmjena argumenata rekordnog broja prisutnih s ciljem da se isprave greške i nedostaci iz prošlosti te da sportski ponos našeg kraljevskog grada ubrzo vrati barem dio sjaja i prepoznatljivosti koji su ga oduvijek krasili.

Prioritetni ciljevi su vratiti stabilnost, napraviti novi organizacijski sistem funkcionisanja kluba uz posebnu pažnju posvećenu omladinskim selekcijama i stvaranju igrača koji će, kasnije tokom karijere, biti nosioci igre i u seniorskom dresu.

Neophodna je i veća, prvenstveno finansijska, podrška sponzora i prijatelja kluba, koja, prema obećanjima novog rukovodstva kuba, u narednom periodu neće izostati.

Slaven Mirković visoko-rtv.ba