Naslovnica Sport Izraelac rasistički vrijeđao rivala, pa dobio pesnicu u glavu (VIDEO)

Izraelac rasistički vrijeđao rivala, pa dobio pesnicu u glavu (VIDEO)

Luiyi De Lucas, fudbaler AEL Limasola pesnicama je riješio svađu sa izraelskim igračem Elielom Peretzom iz Apollona.

Peretz je, navodno, tokom utakmice konstantno vrijeđao De Lucasa, a ovaj se iznervirao nakon što je sudija odsvirao kraj i tada je reagovao.

Izraelac je, kako se vidi na snimku, nešto dobacio igraču iz Dominikanske Republike, a De Lucas je prišao i počeo da udara pesnicom u glavu Eliela Peretza.

Kada je Izraelac krenuo da bježi, De Lucas ga je šutnuo u tijelo, a kasnije je objasnio i zbog čega je to uradio, te da je povod to što je bio vrijeđan. Uz to se i izvinio.

“Nikad ranije u karijeri nisam imao takav incident. Bio sam profesionalac u svakom timu i nikad se nisam fizički obračunao. Ne želim da opravdavam svoje postupke, ali um mi se pomutio jer je i protivnički fudbaler bio neprofesionalan i ponašao se neprihvatljivo od ulaska u igru. Konstantno me je vrijeđao na rasnoj osnovi. Ne želim ni izgovoriti riječi koje mi je uputio“, kazao je De Lucas.

“Nikad u karijeri nisam iskusio ovakav rasizam. Zbog frustracije i poniženja nisam mogao da razmišljam, pa je i moja reakcija bila nedostojna. Nema izgovora za to. Policiji sam prijavio rasističke uvrede, a s advokatom idem dalje pred Fudbalski savez Kipra, UEFA i FIFA“, dodao je reprezentativac Dominikanske Republike.

Igrao je za španske niželigaše, finski Haku, da bi u januaru 2023. godine stigao u škotski Livingston.