Naslovnica Magazin IZVEST ĆE HITOVE PUŠENJA I TOP LISTU NADREALISTA: Nele Karajlić u Banjoj...

IZVEST ĆE HITOVE PUŠENJA I TOP LISTU NADREALISTA: Nele Karajlić u Banjoj Luci “slavi 40 godina otkako je crko Marshall”

On će te večeri izvesti hitove koji su mu promijenili život, i to “Zenica bluz”, “Top lista nadrealista”, “Ženi nam se Vukota” i “Fajront u Sarajevu”.

Koncertom muzičara Nenada Jankovića, poznatijeg kao Dr. Nele Karajlić, od 14. juna u parku “Mladen Stojanović” počinje novi kulturni festival u Banjoj Luci “Ljeto u parku”, a baš u gradu na Vrbasu Karajlić će obilježiti “40 godina otkad je crko Marshall”.

Nele Karajlić, Branko Đurić, Kaliopi, Državni posao, Anđelka Stević Žugić, samo su neka od imena koje će nastupati ovog ljeta u Banjoj Luci.

Nele Karajlić je istakao da je Banja Luka grad koji čiji duhovni i kulturni identitet iz dana u dan raste.

“Kao neko ko relativno često dolazi u Banjaluku, vidim to uživo. Ja sam odmah prihvatio da dođem ovdje, jer je kultura najvažnija. Svi političari kažu važna je ekonomija, ali ja mislim da je kultura važnija od ekonomije. Ne volim ni svoje rođendane slaviti, a kamoli rođendane grupa, ali sam pristao da se koncert zove ‘40 godina otkako je crk'o Marshall’, jer je moja kulturno-politička angažovanost kroz cijelu karijeru obilježavala ono što sam ja radio”, istakao je Karajlić te dodao da mu je bilo važno da to ne bude običan koncert.

“Shvatio sam da ne bi bilo loše da moj koncert bude multi, zanimljiv i uzbudljiv razgovor sa Dr. Karajlićem, uz muziku i video prikaze onoga što sam ja onomad radio na televiziji, a to je Top lista nadrealista i Složna braća i dijelovi iz mojih romana, a naročito ‘Fajront u Sarajevu’. To će biti uživo pozorišna predstava koja će vodiit kroz 40 godina otkad je crk'o maršal pa do danas”, poručio je Karajlić.

On će te večeri izvesti hitove koji su mu promijenili život, i to “Zenica bluz”, “Top lista nadrealista”, “Ženi nam se Vukota” i “Fajront u Sarajevu”.

Svi događaji će biti na teniskom terenu Sport box, koji će biti preuređen u skladu sa predstavom ili koncertom.