Marketing

Svi danas igraju fudbal, krilatica je koja se u posljednje vrijeme često može iskoristiti za protivnike naše A reprezentacije. Nakon što nas je porazio Luksemburg, na Bilinom polju nas je u ovim kvalifikacijama za EP dobro namučio i Lihtenštajn.

Reprezentacija koja još uvijek nema niti jednog boda na svom kontu nakon pet utakmica.

Prije gostovanja na Bilinom polju Lihtenštajn nije imao niti jedan postignut gol u ovim kvalifikacijama, no sinoć su to u duelu s BiH uspjeli popraviti, sada imaju gol razliku 1:16.

Gol koji su nam zabili na našu sreću nije im bio dovoljan da dođu i do nekog boda, no, nisu bili ni daleko. Zmajevi su na kraju slavili 2:1.

Nakon utakmice selektor Meho Kodro nije se baš složio da je sinoć bila loša utakmica na Bilinom polju, što je donekle i tačno. Lihtenštajn nam je dobro parirao.

No, jedan statistički podatak posebno otkriva protiv koga su se sinoć naši Zmajevi zapravo mučili.

Naime, gosti su na utakmci koja je sa sudijskim nadoknadama trajala nekih 100 minuta uspjeli “svezati” tek 93 precizna dodavanja! Ni dodavanje po minuti u prosjeku.

S druge strane, naši igrači na terenu napravili su protiv takvog protivnika 80 grešaka pri predaji lopte!

Kodro najavio promjene u timu

U večerašnjim mečevima u okviru grupe “J”, lider Portugal je s 1:0 porazio u gostima Slovačku. Luksemburg je na svom terenu s 3:1 pobijedio Island, koji je utakmicu završio s igračem manje.

Upravo će Island u ponedjeljak biti domaćin bh. timu, koji je na otvaranju kvalifikacija s 3:0 slavio u Zenici.

Portugal će u ponedjeljak ugostiti Luksemburg. Lihtenštajn ide u goste Slovacima. Svi susreti počinju u 20.45 sati.

Island je večerašnjim porazom u Luksemburgu, praktično, uz Lihtenštajn koji je bez bodova, već ispao iz trke za plasman na EURO.

Kodro je najavio da će, iz raznih razloga, biti promjena u timu za Island, ali da ne zna koliko i kakvih, jer treba ustanoviti u kakvom su stanju igrači nakon ove utakmice.