Naslovnica Top vijesti Jezivi detalji svirepog ubistva u Lukavcu: Došao do objekta žrtve i pucao...

Jezivi detalji svirepog ubistva u Lukavcu: Došao do objekta žrtve i pucao mu u – glavu

Poznati su identiteti osumnjičenog i žrtve ubistva

Poznati su identiteti osumnjičenog i žrtve ubistva koje je potreslo Lukavac.

Selmin Ibrahimović (33) iz mjesta Bokavići kod Lukavca sumnjiči se za ubistvo Alena Muharemovića (35). Zločin se dogodio sinoć u lukavačkom naselju Koksara.

Kako je ranije saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK), poslije zločina Ibrahimović se predao pripadnicima Policijske uprave Lukavac.

– Ibrahimović je osumnjičen da je sinoć došao do objekta u kojem je živio Muharemović, te nakon kraćeg verbalnog i fizičkog sukoba sa oštećenim, ispalio jedan hitac i nanio Muharemoviću prostrijelnu povredu u predjelu glave. Nakon toga je otišao u Policijsku upravu Lukavac, prijavio ubistvo i predao oružje koje će biti predmet vještačenja, naveli su iz Kantonalnog tužilaštva TK.

Uviđaj na mjestu događaja je obavio dežurni tužilac u saradnji sa istražiteljima Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a TK i Odjeljenja kriminalističke policije PU Lukavac.

U toku je kriminalistička obrada nakon čega će osumnjičeni, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predat u nadležnost Tužilaštva.

– Postupajući tužilac je izdao naredbu za obdukciju tijela, kao i za druga potrebna vještačenje. U toku su i druge istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti vezanih za ubistvo, zaključili su iz Kantonalnog tužilaštva TK.