Naslovnica Top vijesti Još jedna tuča ispred škole u Sarajevu: Učenik zadobio teške povrede, a...

Još jedna tuča ispred škole u Sarajevu: Učenik zadobio teške povrede, a njegov napadač uhapšen

MUP Kantona Sarajevo oglasio se povodom današnje tučnjave ispred Srednje mašinske tehničke škole u Sarajevu te javnosti saopštio detalje incidenta.

Iz MUP-a su naveli da je jedan od učesnika tuče, inače maloljetnik, zadobio povredu glave te je prevezen na KCUS gdje mu je konstatovana teška tjelesna povreda. Drugi učenik se prijavio u PU Centar,

– Izlaskom na teren, policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i ustanovili da je riječ o maloljetnicima. Maloljetnik, koji je učenik Srednje ugostiteljsko-turističke škole je zadobio povredu glave tvrdim predmetom. Na KCUS mu je konstatovana teška tjelesna povreda i zadržan je na opservaciji. Drugi učesnik, učenik Srednje mašinske tehničke škole, pristupio je u pratnji roditelja u PU Centar. Obaviješten je dežurni tužilac KTKS, te je nakon obavljenog uviđaja, maloljetnik – učenik SMTŠ, lišen slobode zbog krivičnog djela Teška tjelesna povreda (član 172. KZ FBiH). Shodno Zakonu o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku FBiH, druge informacije neće biti saopćavane – saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Podsjećanja radi, prije samo dva dana u Sarajevu je zabilježeno još jedno vršnjačko nasilje, i to u osnovnoj školi. Tom prilikom je učenik devetog razreda svom vršnjaku nanio opasne povrede nožem koje su kvalifikovane kao ubistvo u pokušaju.