Naslovnica Biznis Kamionima blokirani ulazi u mostarski Aluminij

Kamionima blokirani ulazi u mostarski Aluminij

Dodala je kako im nisu ponudili nikakvo rješenje, niti strateški plan kojim bi se riješila ova situacija te da od blokade neće odustati sve dok dug ne bude na nuli

Zbog duga od preko milion maraka firma MZ Company blokirala je u četvrtak kamionima oba ulaza u mostarski Aluminij.

Po riječima voditeljice poslovnog razvoja firme MZ Company Sanele Žetica, prije četiri mjeseca krenuli su u realizaciju dva projekta s Aluminij Industries d.o.o. gdje su potpisali i dva ugovora.

– Što se tiče prvog ugovora dogovor je bio da će plaćati po isporuci faktura, međutim, to nije ispoštovano. Na početku su malo uplaćivali, no zadnje dvije fakture su zakasnili. Kada je u pitanju drugi ugovor, dogovor je bio plaćanje 21 dan od dana fakturisanja, ali ni to nije uplaćeno. Dug se nagomilao i sada iznosi preko milion maraka – kazala je Žetica.

Dodala je kako im nisu ponudili nikakvo rješenje, niti strateški plan kojim bi se riješila ova situacija te da od blokade neće odustati sve dok dug ne bude na nuli.

– Želimo da nam uplate cjelokupan iznos ili da nam daju robu u iznosu tog dugovanja. Mi se nećemo maknuti sve kod to ne bude ravno nuli. Ako to bude trajalo danima, kamioni će biti parkirani ispred Aluminija – poručila je Žetica.

Izjavu od čelnih ljudi Aluminij Industries d.o.o. vezano za blokadu ulaza u tvornicu nismo uspjeli dobiti do završetka ovog teksta.